luxuryspa.se

Vet du hur du tvättar ditt hår på rätt sätt? Om inte, kanske du gör ett av dessa sex misstag! De flesta av oss lärde oss hur man tvättar håret av våra mammor eller systrar och ibland är det vi lär oss inte det bästa sättet att göra saker på. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de sex vanligaste misstagen människor gör när de tvättar håret med hårvårdsprodukter Vi kommer också att ge tips på hur du undviker dessa misstag och får ett friskt och glansigt hår!

1. Övertvätt: Att tvätta håret för ofta kan ta bort det från dess naturliga oljor och lämna håret torrt och sprött. Testa istället att schamponera varannan dag och fokusera på hårbotten istället för hela huvudet. Detta hjälper till att hålla din hårbotten frisk samtidigt som du behåller hårets hälsa. Kom ihåg att använda schampo utan sulfater.

2. Använd för mycket produkt: Oavsett om du använder schampo, balsam eller stylingprodukter kan för många produkter tynga ner ditt hår och få det att se platt och fett ut. Använd bara tillräckligt för att täcka din hårbotten och toppar – mer än så är slöseri!

3. Skölj inte noggrant: Om du inte sköljer ur allt schampo och balsam ur håret efter tvätt kan det lämna håret fett och tungt. Var noga med att skölja tills vattnet är klart och all produkt har tagits bort från ditt hår.

4. Använd varmt vatten: Varmt vatten kan ta bort de naturliga oljorna i ditt hår och lämna det torrt och sprött. Välj istället ljummet eller kallt vatten för att hålla dina lås friska och återfuktade.

5. Gnugga för kraftigt: De flesta av oss gör oss skyldiga till att gnugga hårbotten kraftigt när vi tvättar håret – men detta kan faktiskt skada hårstråna! Använd istället en mjuk cirkulär rörelse medan du masserar huvudet för att undvika onödiga brott eller kluvna toppar.

6. Skip balsam: Balsam hjälper till att ersätta naturliga oljor och skyddar ditt hår från skador. För bästa resultat, använd ett balsam som är anpassat efter din hårtyp (rak, lockigt, etc.). Detta hjälper till att hålla dina lås återfuktade och friska!

Genom att undvika dessa misstag kan du se till att ditt hår ser friskt, glänsande och levande ut! Kom alltid ihåg att använda ljummet vatten, använd inte för mycket produkt, skölj noga och använd rätt balsam för din hårtyp.