Lider du av knäartros? Då är du inte ensam. Miljontals människor världen över är drabbade av denna försvagande sjukdom. Men det finns hopp! I detta blogginlägg kommer vi att diskutera en ny behandling för knäartros som har visat sig vara mycket effektiv. Läs vidare för att ta reda på mer!

Vad är artros?

Artros är en vanlig ledsjukdom som påverkar brosket. Brosk skyddar våra ben och leder och gör att de kan röra sig smidigt mot varandra. Med åldern kan slitage leda till nedbrytning av detta skyddande lager, vilket leder till smärta och stelhet i det drabbade området. Artros kan drabba vem som helst i alla åldrar, men är vanligast hos äldre vuxna. Läs mer på https://knäskydd.net

Vad är den nya behandlingen?

Den nya behandlingen kallas Autologous Chondrocyte Implantation. Det går ut på att ta friska broskceller från en del av kroppen och implantera dem i området där det finns artros. Detta hjälper till att återuppbygga de skadade broskområdena och återställa knäledens glidande rörelse.

Vad är fördelarna?

Studier har visat att behandlingen kan minska smärta, förbättra funktionen och fördröja eller till och med förhindra ytterligare skador på leden. Det möjliggör också en snabbare återhämtning än traditionella behandlingar som t.ex. operation eller sjukgymnastik. Dessutom har denna minimalt invasiva procedur färre risker än öppen kirurgi.

Använd knäskydd för stabilitet i knät

Det är viktigt att skydda sina knän, även om man inte lider av artros. Att bära hängslen, använda kryckor och undvika viktbärande aktiviteter kan hjälpa till att hålla lederna stabila och minska risken för ytterligare skador. Men om du har artros i knät är det viktigt att du använder en knäskydd för artros. Sådant skydd sitter tätt runt knäet, och det hjälper till att skapa stabilitet i din knäled. Samtidigt minskar det smärta. Och när knäskyddet sitter så tätt runt knäet ger det också en form av kompression. Detta gör att det minimerar svullnad och därmed ytterligare obehag.